Dialogul dintre Ceausescu si Arsenie Boca. După revoluție, oameni importanți din preajma soților Nicolae și Elena Ceaulescu au început să povestească multe lucruri despre cei doi. Recent, o nepoată a părintelui Arsenie Boca s-a decis sa vorbească despre cea mai mare frică a dictatorului Nicolae Ceaușescu

Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a povestit dialogul dintre Ceausescu și fostul stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Dialogul dintre Ceausescu si Arsenie Boca. ”Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”

Toată lumea știe că Nicolae Ceaușescu era ipohondru, aspect care îl îndemna să devină extrem de restrictiv cu igiena personală.  Însă, puțini știu că dictatorul comunist avea și o mulțime de frici, printre care teama de cifra șapte care se regăsea în ziua, luna, dar și anul 1977 (07.07.1977, adică data morții mamei sale), potrivit impact.ro.

Citește și: Cuvinte interzise. Arsenie Boca a dezvaluit ce NU trebuie sa spunem vreodata

Mai mult, Nicolae Ceaușescu era ateu, dar s-a temut de tot ce ținea de divinitate. Arsenie Boca, de pildă, reprezenta o amenințare și o teamă, totodată, pentru el, prin capcaitate preotului de a prezice viitorul.

”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, după cum a declarat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca.