Tribunalul Bucureşti a început luni dezbaterile finale în cazul Colectiv. Familiile tinerilor care au murit în urma incendiului de la Colectiv cer daune morale şi materiale care însumează zeci de milioane de euro de la fostul edil, Cristian Popescu Piedone, în solidar cu Primăria Sectorului 4 şi cu alţi trei funcţionari cercetaţi în dosar.

Procurorii DNA au cerut pentru Cristian Piedone o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

Fostul primar Piedone și alţi trei funcționari sunt judecați în legătură cu eliberarea nelegală a acordurilor de funcționare pentru clubul care a ars în 2015, producând sute de vătămări corporale și 65 de decese. Procurorul DNA a cerut condamnarea la închisoare a tuturor funcționarilor, având în vedere urmările: pierderi de vieți omenești, vătămări corporale, profitul necuvenit obținut de Colectiv, dar și prejudicierea imaginii primăriei. Totodată, reprezentantul DNA a solicitat să se țină cont că inculpații nu şi-au recunoscut vinovăția.

Citește și: Harvey Weinstein a fost arestat după ce a fost găsit vinovat de jurați

Fiecare familie a tinerilor morți în urma incendiului din 2015 din Colectiv cere daune morale de zeci de milioane de euro de la fostul primar Piedone, în solidar cu Primăria Sectorului 4. De exemplu, pentru un tânăr de 22 de ani, părinții și fratele acestuia solicită câte 10 milioane de euro. În cazul supraviețuitorilor, sumele variază între 60.000 de lei 8 milioane de euro, daune materiale și morale, așa cum a cerut un tânăr care a suferit 80 de operații și se află la tratamente în Statele Unite ale Americii.

Dosarul Colectiv conține patru rechizitorii, deci patru dosare sunt reunite într-unul. După ce s-a început cu foștii funcționari ai primăriei deferiți justiției, în zilele următoare își vor susține, pe rând, pledoariile avocații patronului clubului Colectiv şi ai patroanei firmei de artificii, urmând pompierii trimiși în judecată și apoi pirotehnistul trimis în judecată de Parchetul General