Dezastru pe drumurile naționale. Ministerul de Interne face un nou apel către şoferi să circule cu atenţie, să respecte regulile rutiere, să nu se grăbească şi să nu mai folosească telefonul mobil în timp ce se află la volan.

44 de accidente grave în 48 de ore

Apelul vine după ce în ultimele 48 de ore au fost 44 de accidente grave în care au murit 19 oameni şi 33 au fost grav răniţi.

Două dintre accidentele mortale au avut loc ieri pe DN 7 pe Valea Oltului şi pe Dealul Negru, ambele din cauza pătrunderii pe contrasens, spune subinspectorul Alexandru Andronache de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române:

Citește și: Drama unei jurnaliste de la TVR: Corpul mi s-a învinețit

Pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Zamfirești, din județul Argeș, a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. În urma impactului două persoane au decedat. Pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localitățile Boiţa şi Lazaret din județul Sibiu conducătorul unui autoturism a intrat în coliziune cu parapetul median, a pătruns pe sensul opus și a lovit un alt autovehicul. În urma impactului, din autoturismul lovit au decedat şoferul şi pasagerul din dreapta, iar din autoturismul ce a păstruns pe sensul opus o persoană este rănită grav şi alte două uşor.

Dezastru pe drumurile naționale

În accidentul care a avut loc la Zamfireşti, pe Dealul Negru, a fost implicat şi fostul ministru Daniel Chiţoiu, care a fost rănit şi este acum în spital. Şoferul celuilalt autoturism şi pasagera de pe scaunul din dreapta au murit. Poliţia face cercetări pentru a afla cine este vinovat.

Un alt accident s-a produs, aseară, pe drumul naţional DN15B în localitatea Pipirig din judeţul Neamţ. Cinci persoane, între care doi copii, au fost rănite în urma coliziunii dintre patru autoturisme.