”Uniti prin Emotie!” Aceasta este deviza sub care se vor desfasura Jocurile Olimpice din acest an.
In perioada 24 iulie – 9 august, la Tokyo, va avea loc a 32-a editie a Jocurilor Olimpice de vara. Organizatorii au dezvaluit ca deviza oficială a Jocurilor Olimpice si Paralimpice va fi „United by Emotion” (Uniti prin Emotie).

Comitetul Olimpic Roman arata ca acest motto ”subliniaza puterea sportului de a reuni oamenii din medii diferite pentru a urmari si a sarbatori impreuna intrecerile din cadrul Jocurilor intr-un mod in care nu exista niciun fel de diferente.”

United by Emotion” exprima speranta ca spectatorii, voluntarii si sportivii din cele peste 200 de Comitete Nationale Olimpice si Echipa Olimpica pentru Refugiati care se vor aduna la Tokyo in aceasta vara, precum si miliardele de iubitori de sport de pe intreg mapamondul care vor urmari Jocurile la televizor si online, vor intelege ca exista mai multe lucruri care ii uneste decat ii separa.”

Citește și:

Motto-ul Jocurilor va fi afisat doar in limba engleza, peste tot – in locurile de concurs, pe bannerele afisate pe strazile orasului, pe produsele de promovare autorizate, etc.

339 de evenimente din 33 de sporturi diferite, însumând 50 de discipline vor capta atenția iubitorilor sportului din întreaga lume.
În aceasta editie a Jocurilor Olimpice au fost incluse inca 5 sporturi: karate, skateboarding, escaladă sportivă, surfing şi baseball/softball.
Sunt asteptati sa participe 11000 de sportivi din peste 200 de tari.

Pentru a celebra lansarea motto-ului, un afisaj cu laser va fi proiectat de astazi pana pe 25 martie a.c. pe turnul Skytree din Tokyo.
Tokyo a organizat si editia din 1964 a Jocurilor Olimpice de Vara. Romania s-a clasat, atunci, pe locul 14 in clasamentul pe medalii.

Citește și:

Editia din 2016 a avut loc in Rio de Janeiro, iar motto-ul a fost ”O lume noua”.
La editia din 2016, Romania a ocupat locul 47 in clasamentul pe medalii, in care au intrat 87 de tari.

Mai multe informații despre Jocurile Olimpice de Vara din acest an  aflati pe site-ul Comitetului Olimpic Român