Azi se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de oameni au murit. Unii pe loc, alții mai târziu, în spitale, din cauza rănilor.

A 65-a victimă a fost un tânăr care, anul trecut, și-a luat viața, după ce iubita lui murise în clubul morții.

Azi deci se împlinesc patru ani de la tragedia aceea cumplită. Care a îndoliat o țară întreagă.

Azi însă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe propria pagină de pe Facebook un mesaj, cu multe poze.

Despre cum a plantat domnia-sa, împreună cu alți oameni, într-un parc din București sute de puieți.

Citește și:

Adică 560 de arbori pentru tot atâția ani de când e atestată Capitala României.

Campania de plantare s-a desfășurat în zilele de 28 și 20 octombrie.

Foarte bine că ați plantat arbori, doamnă Firea! Și așa țara asta se confruntă cu tăierile masive de păduri.

Foarte bine că vreți să marcați un moment istoric. Cei 560 de ani de când s-a înființat acest oraș.

Dar nu cumva postarea asta, azi, pică un pic cam nepotrivit? Așa, un pic…

Iată deci mesajul doamnei Firea. Mesaj însoțit de foarte multe zâmbete. Într-o zi a comemorării, multe zâmbete.

Unde sunt oamenii de comunicare?!…

Citește și:

Iată mesajul doamnei Firea :

”560 de arbori, pentru 560 de ani de Bucureşti!

Am participat, impreuna cu echipa mea, la o amplă acțiune de plantare de arbori, în Parcul Tineretului din Capitala.

Astfel, pe parcursul celor două zile ale campaniei, 28 – 29 octombrie, au fost plantaţi 560 de copaci din diverse specii.

Prin intermediul acestei campanii de plantare marcăm cei 560 de ani de atestare documentară a orașului București şi, totodată, facem un pas înainte pentru o Capitală mai verde şi pentru un aer mai curat.

Pe lângă măsurile antipoluare pe care le-am luat deja – achiziţia de mijloace de transport în comun nepoluante şi vinieta Oxigen, creşterea spaţiului verde din Capitală este o altă prioritate pentru Primăria Capitalei.

Citește și:

Îmi doresc ca acest demers să fie un mesaj şi un îndemn pentru fiecare dintre noi că, ori de câte ori plantăm un copac, a doua zi vom respira un aer mai proaspăt şi mai curat.

Arborii plantați sunt din diverse specii, precum stejar pedunculat, stejar roșu, frasin, arțar, tei, potrivit angajamentelor încheiate de Primăria Municipiului București cu beneficiarii avizelor de specialitate emise, pentru revigorarea patrimoniului verde al parcului și îmbunătățirii calității mediului.

Din cei 560 de arbori plantați în cadrul acțiunii, 315 exemplare au fost furnizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A. ca urmare a defrișării arborilor în vederea realizării obiectivului de investiţii „Pasaj Dna. Ghica”.

Celelalte 245 de exemplare au fost furnizate de persoane juridice pentru realizarea de plantări în compensarea arborilor defrișați pentru realizarea de lucrări pe terenuri proprietate privată.

Plantarea arborilor s-a realizat cu sprijinul personalului din cadrul Direcției de Mediu a Primăriei Capitalei, Trustului de Clădiri Metropolitane București S.A., Companiei Municipale Parcuri și Grădini București S.A., Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A. și Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, administratorul Parcului Tineretului”.