Infracționalitatea este foarte ridicată în sistemul sanitar a declarat astăzi, la o conferință pe tema luptei împotriva corupției și a fraudei, reprezentantul Direcției de Investigare a Infracționalităţii Economice din cadrul Inspectoratului general al Poliției Române, comisarul Daniel Bratu.

Acesta a explicat că printre infracțiunile cercetate de poliția economică se numără și cea privind falsul informatic, o practică foarte utilizată, când unitățile spitalicești fac decontări la Casa de Sănătate.

Comisarul Daniel Bratu despre tipurile de infracțiuni din sistem.

Citește și: Au mai rămas 29 de zile până se trecerea la ora de vară. Cum ne afectează sănătatea

Începând de la infracțiuni de corupție, luare-dare și condiționare a exercitării actului medical de primire a anumitor foloase necuvenite, până la internări fictive, decontari fictive, deturnare de fonduri, executări de lucrări necorespunzătoare. Mulți manageri de unităţi spitalicești au atras fonduri de la bugetul local sau de la bugetul, cel puțin al municipiului București, de la primăria capitalei, pentru realizarea unor investiții sau pentru achiziționarea unor sisteme folosite în actul medical, însă fără nici o eficiență