Desertul copilăriei: prăjitură cu mere și scorțișoară! Uite ce ușor se prepară!

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu mere:

Pentru aluat:
500 g făină
10 linguri de ulei
10 linguri suc de roșii
10 linguri de zahăr
1 plic de amoniac stins cu oțet

Pentru compozitie:
5 mere
1 linguriță scorțișoară
zahăr după gust
1 linguriță ulei

Mod de preparare prăjitură cu mere:

Pregatirea aluatului: amestecam ingredinetele si framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute.

Pregatirea compozitiei: Dam merele pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata.

sursa: crestinortodox