Cercetările anilor din urmă dau roade nesperat de ample. Veștile din zona Hațegului sunt foarte bune. Ce s-a descoperit aici este de neegalat pentru România.

Este vorba despre cuiburi de dinozauri în care s-au găsit ouă. Primele declarații în acest sens arată că aceste cuiburi provin de la ”dinozaurul cu cioc de rață”, cunoscut în lumea științifică drept Telmatosaurus Transsylvanicus.

Mai precis, descoperirile au avut loc în ariile Livezi și Boița. Vestea este una mare și va atrage după sine interesul multor paleontologi din întreaga lume, dar și a turiștilor.

Aceasta a fost o specie de dinozaur erbivor care a trăit cu aproape 70 de milioane de ani în urmă în zona Transilvaniei, arată portalul www.tvr.ro.

Citește și: Oul, vedeta meniului de Craciun! Nutritionist: "Pune bila lenesa la treaba"

De precizat că cercetările în acest areal au demarat cu trei ani în urmă și au fost efectuate de echipe de studenți de la Universitatea din București, coordonate de conferențiarul Zoltan Csiki-Sava şi lectorul Ştefan Vasile. În proiect a fost implicat și Dino Parc Râșnov.

Ca atare, așa cum precizează sursa citată, la Dino Parc Râșnov va fi deschisă, din data de 15 august, o expoziție cu ouă reale de dinozaur.

„Am hotărât să susţinem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, autor al unor importante descoperiri şi studii pentru ţara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar şi pentru vizitatorii Dino Parc Râşnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanenţă cu noutăţi.

Fiecare exponat de la Dino Parc vine şi cu o atestare ştiinţifică, astfel, vizitatorii noştri pot învăţa lucruri interesante şi inedite din istoria dinozaurilor”, a conchis Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.