Este ceva pe care azi îl vezi la tot pasul. O ustensilă pe care mămicile o păstrează foarte curată, pentru că e nevoie de ea în fiecare zi.

Și asta atunci când au copii mici. Și aceștia trebuie hrăniți. Ustensila de care vorbim acum e biberonul. Ceva ce avem impresia că face parte numai din actualitate.

Ei bine, nu e deloc așa. Biberoane existau și cu mii de ani în urmă.

Arheologii germani au anunțat descoperirea unor vase din ceramică a căror întrebuințare este, mai mult ca sigur, pentru bebeluși.

Vasele, în forma capetelor unor animale, au câte un mic orificiu, un pic țuguiat, numai bun pentru copilul care avea nevoie să sugă laptele din interiorul acelui recipient.

Citește și:

Presa germană arată că asemenea vase din ceramică au fost descoperite în mormintele unor copii, deci legătura cu specificul acestor vase din ceramică este destul de clară.

Recipientele, potrivit www.evz.ro, au fost deja datate prin metode științifice, stabilindu-se că au o vechime între 2.800 și 3.200 de ani.

Mai mult decât atât, în pereții interiori ai acestor recipiente au fost identificate urme de lapte. Mai precis, lapte de capră, de vacă și de oaie. Ca atare, este clară destinația lor.