Descoperire incredibilă! Fructul uscat cu cele mai multe vitamine. Uite de ce trebuie să consumi zilnic cinci caise uscate

Specialiștii în nutriție au spus mereu că acest fruct zemos şi parfumat este o adevărată fântână a tinereţii şi sănătăţii, însă caise uscate sunt trecute pe lista alimentelor cu o multitudine de beneficii asupra organismului. Conțin multe vitamine, minerale, antioxidanți.

De asemenea, aceste fructe este bine să fie incluse în alimentația zilnică, dar cu moderație deoarece cresc imunitatea organismului, combat infecțiile, mențin pielea suplă, hidratată, catifelează tenul, mențin vederea la nivel optim, îmbunătățesc memoria și capacitatea de învățare, scad tensiunea arterială, previn și ameliorează anemia, sunt reale adjuvante în afecțiunile gastro-intestinale, reglează metabolismul și tratează hipovitaminoza.

Citește și: Și tu CONSUMI aceste fructe vara. Află ce MIRACOL se întâmpla în corpul tău când le mănânci

Mai mult, sunt surse bogate în vitamina A și sunt bogate în fibre dietetice. Sunt studii care susțin că un consum regulat de caise uscate contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău – LDL și crește nivelul celui bun, protejând inima de afecțiuni cardiovasculare.

De asemenea, caisele sunt bogate în calciu care la rândul său este necesar la formarea și dezvoltarea oaselor. În același timp sunt bogate în potasiu care contribuie la menținerea constată a tensiunii arteriale.

Au și vitamina K care este esențială pentru coagularea sângelui, așa că le poți consuma cu încredere dacă vrei să eviți producerea unor leziuni.

Citește și:

Nu în ultimul rând consumul de caise uscate are efecte pozitive asupra tulburărilor respiratorii, mai exact ele funcționează ca un expectorant și au efecte stimulative.

Totodată, sunt studii care susțin că aceste fructe pot să prevină mai multe tipuri de tumori printre care cele de esofag și plămâni. Cinci caise pe zi sunt destule pentru a-i oferi organismului tău mai mult de un sfert din necesarul zilnic de vitamina A.

Atenție! Consumate în exces acestea nu fac bine organismului. De aceea, ca să eviți apariția problemelor digestive, nu trebuie să depășești cantitatea de 100 g de caise pe zi. Doza zilnică este de 80-100 g pe zi, și acestea împărțite în 3 părți egale. Înainte de utilizare, dacă sunt prea tari, se pot înmuia câteva ore în apă. Lichidul rezultat nu se aruncă, deoarece poate fi băut ca un compot natural, potrivit doctorulzilei.ro.