Declarații exclusive ale văduvei regretatului Marin Moraru! Mărturisiri incredibile: “Am vândut mașina ca să-i fac…”

La mai bine de trei ani de la moartea regretatului actor Marin Moraru, soția sa, Lucia Moraru, și-a deschis sufletul și a făcut declarații exclusive pentru Libertatea.

Lucia Moraru a mărturisit că i-a făcut singură bustul, din banii ei, iar acum… nu are unde să-l amplaseze: „Am vândut mașina pentru a-i face un bust, așa cum merită un mare artist cum a fost Marin Moraru. Mi-am dorit ca acestuia să i se găsească un loc la Teatrul Național din București, pentru că majoritatea pieselor le-a jucat acolo. A mai jucat la Teatrul de Comedie, la Lucia Sturdza Bulandra, dar cel mai mult la TNB a jucat. Mi-aduc aminte că «Take, Ianke și Cadîr» (în care Marin Moraru a jucat cu Gheorghe Dinică și cu Radu Beligan – n.r.) a fost unul din cele mai mari succese și a salvat instituția, s-a jucat timp de 10 ani, până și în zilele de luni”, a povestit văduva marelui actor.

Citește și:

În același interviu, Lucia Popescu, om de radio, a povestit cum l-a cunoscut pe cel care i-a fost soț o jumătate de secol. Ea spune că erau amândoi studenți amândoi și mergeau într-o tabără școlară de iarnă. Acela a fost începutul unei povești ce avea să dureze până când moarte i-a despărțit.

“S-a apropiat de noi un grup dubios. Căra ceva suspect, cât un aragaz. Era un magnetofon! S-a întâmplat nu numai să călătorim, ci să și locuim în aceeași vilă. Cine credeți că era maestrul care punea muzică, unul mic, care m-a invitat direct la dans? «Să știți că sunt foarte vioi», mi-a zis el. I-am zis că nu e cazul, s-o luăm mai moale cu «învârtelile». Am stat în acea tabără două săptămâni, ne-am despărțit prieteni, apoi am mai ieșit de câteva ori”, poveștește Lucia Popescu Moraru.