Situația lui Alexandru Cumpănașu s-a schimbat radical. Lucrurile au luat o altă turnură.

Practic, el a renunțat la paza care îi fusese asigurată de Jandarmeria Română.

Ministerul de Interne a anunțat că Alexandru Cumpănașu a beneficiat doar temporar de măsuri de protecție. În plus, MAI arată că unchiul Alexandrei Măceșanu nu a beneficiat de mașină din partea autorităților, notează pe această cale portalul www.cancan.ro.

Așa cum se știe, Cumpănașu, actual candidat la Președinția României, a solicitat în luna august să beneficieze de protecție din partea autorităților, temându-se pentru integritatea sa fizică. El a motivat atunci cererea prin faptul unele clanuri mafiote l-ar fi amenințat, arată sursa citată.

Citește și:

Totuși, Alexandru Cumpănașu a revenit asupra solicitării sale și a renunțat la pază, motivând că, în fapt, exista mai degrabă riscul de-a fi spionat, nicidecum apărat.

Pentru a clarifica situația, ziarul citat s-a adresat MAI, pentru a spune în ce bază i-a fost asigurată lui Cumpănașu paza.

“În urma solicitării persoanei pentru asigurarea protecției, ca urmare e existenței unor amenințări iminente de natură a-i pune în pericol viața și integritatea corporală, în conformitate cu art. 19 alin. (2) din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, care prevede:

Citește și:

«La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul Administrației și Internelor poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condițiile legii», i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei Române”, a precizat MAI.

În același timp, MAI spune că Alexandru Cumpănașu nu a beneficiat de mașină din partea Jandarmeriei.

Citește și:

“Totodată, precizăm că nu a primit mașină din partea Jandarmeriei Române, autospecialele din dotarea Jadarmeriei Române sunt utilizate de către efectivele care asigură măsurile de protecție, atunci când situația impune deplasarea dispozitivului de protecție pe cale rutieră”, conchide MAI.