De ce s-a prăbuşit elicopterul în care era Kobe Bryant. Informația a fost făcută de autoritățile din Los Angeles.

De ce s-a prăbuşit elicopterul în care era Kobe Bryant. În accidentul aviatic în care au murit fostul mare baschetbalist Kobe Bryant şi fiica sa Gianna, duminică, la Calabasas, în sudul statului California, nouă persoane şi-au pierdut, potrivit şeriful din Comitatul Los Angeles.

Într-o conferință de presă, şeriful Alex Villanueva a anunțat că „nu există niciun supravieţuitor… Se aflau nouă persoane la bordul aparatului de zbor, pilotul şi alte opt persoane”.

Citește și: Moartea lui Kobe Bryant. Cel mai mare semn de întrebare răscolește SUA. Ce s-a întâmplat, de fapt, în elicopter?

Potrivit autorităţilor locale, pompierii au primit un apel cu puţin înainte de ora 09.37 legat de accident, care a provocat un foc de vegetaţie pe un deal.

Publicația Los Angeles Times a precizat că lipsa de vizibilitate a fost atât de accentuată încât poliţia din Los Angeles nu a putut lansa în aer elicopterele sale până după-amiaza, când cerul s-a degajat.

„Situaţia meteorologică nu corespundea normelor minime de zbor”, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al poliţiei , Josh Rubenstein.

Orange Coast College a indicat că antrenorul său de baseball John Altobelli, 56 de ani, se găsea la bordul elicopterului. Conform CNN, citat de digi24.ro,  soţia sa Keri şi una dintre cele două fiice, Alyssa, erau şi ele în elicopter.

Numele victimelor vor fi dezvăluite de autorităţi după ce corpurile neînsufleţite vor fi identificate şi familiile prevenite, a declarat M. Villanueva.

„Ar fi lipsit de respect ca familiile să afle de la TMZ că cei dragi au pierit”, a mai spus oficialul, făcând aluzie la site-ul de ştiri specializat în vedete, care a anunţat primul tragedia.

O  agenţie americană răspunzătoare cu siguranţa transporturilor a anunţat că a început ancheta.

„Echipa noastră va examina istoricul pilotului şi al echipajul de bord”, a precizat Jennifer Homendy.

„Vom examina dosarele de întreţinere a elicopterului, dosarele proprietarului şi exploatarea aparatului şi multe alte lucruri”, a mai spus Homendy.