De ce nu functioneaza curele de slabire! Pe pagina sa de socializare, medicul nutritionist Mihaela Bilic a postat un mesaj in care vorbeste despre importanta maturizarii alimentare.

MĂNÂNCĂ CU MINE@ Z1:

Ce-mi dai dacă mă opresc din mâncat?!?

Stiți de ce curele de slabire nu functioneaza? Pentru ca așa am fost construiti: să nu facem un obicei din ceva care ne provoaca frustrare si suferinta. Suntem (inconstient) in cautarea placerii, așa ca e firesc sa abandonam o constrangere impusa din exterior- adica o dieta-indiferent ce avantaje ipotetice sau viitoare ar avea ea in viitor.

Pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Cu alte cuvinte nu dăm vrabia din mînă pe cioara de pe gard. Ce vreau să spun cu asta? Că orice renunțare trebuie să fie răsplătită, că pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă.

Vreți ca de mâine să renunțați la mâncare și nu primiți nimic în schimb? Atunci nu o să funcționeze!! Așa că înainte de a vă tăia din rația alimentară, gândiți-vă cu ce vă premiați Și da, vorbesc de “premii” alimentare, de mici plăceri zilnice care să vă ajute să faceți mai ușor suportabilă dieta de zi cu zi.

Imaginați-vă organismul vostru ca pe un cățeluș care, cat timp a fost mic, a mâncat după pofta inimii, toată ziua. Acum urmează să fie înțărcat, de mâine va mânca 1-3 mese/zi. Ca să-i ușurați suferința și să-l ajutați să intre în ritm, trebuie să-l răsplătiți o dată în zi cu un mic premiu. Un fel de “bravo, good boy”, care să-l determine ca și mâine să fie cooperant, răbdător și înțelegător.

Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ

Vă propun să inventăm momentul numit RĂSFĂȚ care să presupună consumul autorizat al unui aliment preferat- în cantitate limitată și degustat cu atenție. Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ, pentru că adulții nu stau cu țâța în gură. Așa că înainte să ne apuca de slăbit, haideți să ne maturizăm…alimentar: 3-5 ore pauză alimentară COMPLETĂ între mese. Nici măcar o alună nu e voie!!

Mâine vă prezint pe INSTAGRAM “răsfățurile” mele, gândiți-vă și voi la ale voastre, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.