De ce nu este interzis desertul in dieta! Potrivit nutritionistului, cea mai mare greseala pe care o facem atunci cand vine vorba de slabit este ca ne interzicem anumite alimente.

„Știți care este greșeala cea mai mare când vine vorba de slăbit? Faptul că ne interzicem anumite alimente. Ființa noastră este precum un crocodil ancestral, greu de crezut că îl putem controla și cu atât mai puțin să-l oprim să mănânce ce-i place.

Soluția nu este interdicția, ci distragerea atenției sau amânarea. Nu-i spuneți că n-are voie, spuneți-i că îi dați mai târziu, sau mâine. Nu e chestiune de semantică, chiar funcționează!

Insist să vă păstrați zilnic dreptul la un desert

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Acesta este motivul pentru care insist să vă păstrați zilnic dreptul la un desert. Contează mai puțin dacă îl și mâncați, important este să știți că aveți voie. Și veți constata cu surprindere că după 4-5 zile în care îl mâncați chiar dacă nu vă trebuie, va veni momentul în care veți spune: Acum nu am nevoie de ceva dulce, îl mănânc mâine, va fi tot acolo, nu mi-l ia nimeni.

Orice lucru interzis va fi automat dorit, ține de psihologia umană de bază. Mâncarea nu creează dependență și nu duce la consum necontrolat, decât în situațiile în care încercăm să o interzicem. Abia atunci vom mânca compulsiv.

Desertul este permis, dar nu este obligatoriu!

Așadar sfatul zilei este: nu vă grăbiți să eliminați toate tentațiile alimentare din viața voastră, veți slăbi repede dar vă veți reîngrășa și mai repede. Desertul este permis, dar nu este obligatoriu! Cel mai sigur e să nu aveți produse tabu și să decideți voi când și cât mâncați”, a scris nutritionistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.