De ce îi era frică artistului să mai cânte la acele nunți care îi aduceau câștiguri colosale în epocă? Cât costa să îți cânte Ion Dolănescu nu știm cât mai interesează. Dar, probabil, cei care cântă muzică populară și vor să se afirme…financiar, ar putea lua lecții. De la Dolănescu.

Dacă nu știați, celebrul artist Ion Dolănescu a fost primul care a impus un program și un tarif la nunți. “Prețul inițial era de 3.000 de lei pentru două ore. Ulterior, tariful a crescut la 20.000 de lei”, declara, nu demult, fiul lui, Ionuț Dolănescu. Se pare că suma negociată de Ion Dolănescu era una uriașă în anii `70-`80. “Dacă este să ținem cont că un apartament sau o mașină Dacia costa 70.000 de lei”, spune același fiu.

Citește și: Drama Andreei Marin! Vedeta este devastata: „Dacă închid ochii, o simt fizic!”

Când ieșea pe stradă, oamenii pe stradă spuneau: „Uite-l pe Dolănescu! Uite-l pe Dolănescu”. Ion Dolănescu a fost un fel de star al vremurilor lui. Vremuri în care nu era deloc simplui să fii star în România. Dar, dacă alegeai corect la urechea cui să cânți, ieșea figura. “Figura tatălui meu a rămas impregnată în conştiinţa şi în sufletul acestui popor. Discurile care se realizau, 500.000 de exemplare, se vindeau în două-trei zile, apoi se reeditau. La 26 de lei, cât era un disc, dacă tata ar fi primit un leu, ar fi fost multimilionar”, mai zicea Ionuț Dolănescu. Care, iată, a avut de unde să învețe cu tarifele.

De ce îi era frică și a scăpat

Ionuț și Dragos s-au înțeles, dupa 8 ani de procese, cum să împartă averea de aproximativ 1 milion de euro. Cea lăsată moștenire de Dolănescu tatăl. Ce constituie averea? Case, terenuri, dar, important, și “rezultatele” drepturilor de autor.

Într-o carte biografică ce îl are ca subiect pe Ion Dolănescu, figurează o mărturisire interesantă a cântărețului. “Am dat în scris că nu mai cânt la nicio nuntă. Le era frica tuturor de oamenii de la FISC. Am ajuns la concluzia că nu trebuie să mai cânt la nunți. Am cântat numai în spectacole. Mi se făcuse frică. Ajunsesem să câștig și 60.000 de lei la nuntă. M-am interesat cam ce salariu avea Nicolae Ceaușescu. Și am aflat. Vreo 60.000 de lei…Am început să cheltuiesc tot. (…) Mi-era teamă”.