Ilie Bărbulescu, fost mare jucător al Stelei, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Apropiații spun că fotbalistul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei alături de roș-albaștrii a murit în somn.

Ilie Bărbulescu a murit la vârsta de 62 de ani. Este câștigătorul Supercupei Europei, în 1986, finalist al Cupei Intercontinentale, iar în acelaşi an a fost și campion al României în 1979, 1985, 1986, 1987. În palmaresul său are și două trofee de Cupa României, câștigate în 1985 și 1987, toate acestea cu Steaua.

Ilie Bărbulescu (n. 24 iunie 1957, Pitești, România) este un fotbalist român, care a jucat la echipa națională de fotbal a României. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a.

Citește și: Cancerul de san. Cum poate fi depistat daca NU avem simptome

Ilie Barbulescu nu era cunoscut cu probleme cardiace, asadar, se va deschide, conform legii, un dosar. In momentul de fata este asteptat rezultatul medicilor.

Potrivit primelor informații, acesta ar fi decedat in somn in urma unui infarct, acasa, la resedinta sa din Pitesti.

Care sunt simptomele infarctului?

Infarctul se resimte în partea stângă a toracelui, iar un simptom care trădează acest eveniment este apariţia unei dureri şi disconfort la nivelul braţelor, în special cel stâng. Disconfortul se poate resimţi şi la nivelul spatelui, gâtului şi chiar stomacului.

„Orice durere nou apărută în zona pieptului trebuie evaluată de medic, mai ales dacă aveţi peste 30 de ani. În plus, durerile de la nivelul umerilor şi braţelor trebuie să vă dea de gândit dacă apar la efort sau atunci când trăiţi emoţii intense şi vă obligă să vă opriţi din activitate. De regulă, aceste dureri sunt intense şi durează cel puţin un minut”, explică prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Alte simptome care pot prevesti atacul de cord sunt

Dificultăţi de respiraţie

Şi dificultăţile de respiraţie, plus transpiraţia rece şi senzaţia de ameţeală sunt semnele care prevestesc un infarct. Nu trageţi de timp şi apelaţi cât mai repede la serviciile de urgenţă.

Lipsă de energie

Este normal să vă simţiţi obosiţi după o zi stresantă de muncă, dar dacă vă simţiţi mai obosiţi şi sleiţi de forţe decât de obicei, există şi riscul să suferiţi de boli de inimă, care să se sfârşească cu un infarct. Asta se întâmplă pentru că, înainte şi în timpul infarctului, inima nu mai pompează sânge corespunzător.

Greaţă şi stări de vomă

Stările de greaţă, care vor culmina cu vomă şi paloarea sunt alte semnale de alarmă.

„De obicei, aceste stări sugerează o tulburare digestivă, dar pot prevesti şi un infarct de miocard. Dacă aceste stări sunt însoţite şi de o durere puternică în piept trebuie să apelaţi cât mai repede la medic”, recomandă cardiologul Dan Gaiţă.

Anxietate

Anxietatea nu este considerată o stare anormală, însă poate fi şi un semn pentru infarct. Dacă vă alarmaţi fără niciun motiv, poate însemna că nervii reacţionează la un surmenaj al inimii.

Tulburări de somn

Şi tulburările de somn pot semnala că se apropie un infarct iar ele se pot manifesta şi cu o lună înainte de eveniment. De exemplu, la cei cu apnee în somn, căile respiratorii superioare sunt parţial sau total blocate, respiraţia este întreruptă şi de aceea un infarct este foarte probabil să apară.

„Apneea de somn este o tulburare care creşte riscul de a face boli cardiace (ateroscleroză) şi complicaţii cardiovasculare (infarct)”, este de părere medicul cardiolog Dan Gaiţă.

Indigestie

Dacă aveţi arsuri la stomac care apar în timpul unei activităţi fizice, nu în timpul mesei, există de asemenea riscul să fi suferit un infarct. Junghiurile nu intră în categoria semnelor ce prevestesc infarctul, informeaza Doctorulzilei.