Actrița Daniela Nane este în doliu! Actrița a transmis un mesaj dureros pe Facebook, asta dupa ce un  Cătălina Buzoianu, om drag sufletului sau a murit, s-a stins din viață zilele trecute. Câștigătoarea ediției din 1991 a concursului Miss România a ținut să precizeze că este o pierdere uriașă pentru lumea culturală.

„O pierdere uriaşă pentru lumea culturală. Cătălina Buzoianu a făcut istorie în teatrul românesc, a montat spectacole magnifice, a lansat actori, a fost profesor generos multor generații de tineri regizori. Îi datorez debutul, m-a distribuit în „Patul lui Procust” în 1995, când geniul ei a născut încă un spectacol de legendă. Îi port recunoştinţă veşnică pentru că influența ei în cariera mea a fost covârșitoare – lucrul cu ea mi-a adus două premii de debut pentru primul rol şi apoi angajarea în Teatrul Bulandra, iar în anii următori am avut şansa, bucuria şi onoarea de a juca în cinci dintre montările acestei unice şi remarcabile artiste, primite întotdeauna cu entuziasm şi respect de public şi de critică.

Citește și: Ramona Bădescu: „Sunt într-o exclusivitate dedicată băiețelului meu!”

Am învățat enorm și am admirat-o necontenit pentru cultura, geniul, maniera de lucru, autoironia și ironia fină, atribute ale unei inteligențe remarcabile și ale unui spirit elevat. Sunt atât de multe de spus. Suntem trişti, foarte trişti, toţi cei care o iubim”, a scris Daniela Nane pe Facebook.

Reamintim că regizoare română de teatru Cătălina Buzoianu a fost înmormântată marţi, la Cimititul Bellu din Capitală.