evzmonden.ro Web analytics

Daniel Sandu, detalii INCENDIARE despre filmul său „Un pas în urma serafimilor”

Daniel Sandu, detalii INCENDIARE despre filmul său „Un pas în urma serafimilor”
Daniel Sandu, detalii INCENDIARE despre filmul său „Un pas în urma serafimilor”

Regizorul Daniel Sandu a vorbit, la Adevărul Live, despre filmul său, „Un pas în urma serafimilor”, câştigător a opt premii Gopo. El a dezvăluit experienţele sale din spatele filmului, cu abuzuri de putere, cu abuzuri financiare şi psihologice, potrivit adevarul.ro.

Regizorul Daniel Sandu, în vârstă de 40 de ani, a mărturisit că nu se aştepta ca filmul regizat de el să câștige opt premii Gopo.

Primul draft pentru acest film a fost scris în 2004. Întrebat ce au însemnat cei 13 ani care au trecut de la acesta până la apariţia pe marile ecrane a filmului, regizorul a explicat că au venit cu bune şi cu rele.

„Chestiile bune înseamnă cu eu am evoluat ca persoană şi ca scenarist în această perioadă…”, a spus Daniel Sandu.

I-a fost dificil să se raporteze, din punct de vedere regizoral, la vârsta pe care o avea când a scris scenariul, însă, în această perioadă, a acumulat multă experienţă pentru a spune povestea aşa cum îşi dorea.

Lucrurile au început să se mişte mai repede când, în 2007, când Ada Solomon a preluat proiectul „Un pas în urma serafimilor”. Întâlnirea cu producătorul de film, crede regizorul Daniel Sandu, a fost pasul decisiv.

Regizorul a mai explicat că el nu face filme pe care nu-şi doreşte să le vadă ca spectator plătitor de bilet și a conceput acest fim în genul mainstream, american. Iniţial, primul draft avea aproximativ 216 pagini, până în momentul filmării l-au redus la 148 de pagini, iar în timp ce-au filmat, „sculptau” în continuare în el.

Daniel Sandu spune că le-a ieşit un film mai lung, însă pe DVD, speră că vor adăuga încă 15-20 de minute de scene. Până atunci, a trebuit să comprime o experienţă de cinci ani în cadrul seminarului teologic, într-un an şi jumătate, spusă în două ore şi jumătate.

„Eram subiectiv…toate scenele erau importante pentru mine….când tăiam unul dintre elemente, trebuia să am grijă la repercusiunile pe care le avea în tot ansamblul poveştii”, a mai spus regizorul filmului „Un pas în urma serafimilor”.

Pelicula „Un pas în urma serafimilor” este un film românesc în regia lui Daniel Sandu. Personajul principal este Gabriel (Ştefan Iancu), un tânăr adolescent adus de părinţi la seminar. Acțiunea are loc în anii ’90, iar presiunea preoţirii devine evidentă.

,

Sursă foto: adevarul.ro


Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X