Dana Nălbaru a fost tot timpul în centrul atenției. Toată lumea s-a obișnuit să o definească drept fosta membră a trupei HI-Q. Iată însă că ea a trecut peste momentul HI-Q. Și, totodată, s-a perindat prin mai multe povești.

Un artist este plin întodeauna de surprize. Majoritatea plăcute, pe care le dăruiește publicului său. Dar când e vorba despre surprizele pentru sine, acestea nu sunt întotdeauna numai lapte și miere.

Dana și-a început cariera în muzica solo în 2004 și a lansat de-a lungul timpului noi single-uri. E clară bucuria de familie pe care o trăiește alături de copii și de soțul său, Dragoș Bucur. Dar a avut și ea parte de momente mai puțin plăcute în viață, momente de depresie. Momente din care a învățat și care au modelat-o. Ce mai face Dana Nălbaru acum? Aflăm dintr-un scurt interviu pe care ni l-a acordat.

Dana Nălbaru a descompus în minte părți din trecutul ei

Citește și:

Ai lansat un proiect (și totodată o campanie) care provoacă. Provoacă la a-ți aminti să te iubești pe tine. Prima dintre cele patru compoziţii din proiect este sub forma unui clip cinematic. Se numește „Uitarea“ și e produs (ca și celelalte clipuri) de Dragoş Bucur. În clip se vorbește  despre iubirea uitată sau despre iubirea la vârsta a treia. De unde a pornit acest lucru și de ce? Se spune că ai făcut-o după ce ai trecut prin cele mai cumplite momente ale tale…“Ca fiecare om am avut și eu parte de momente mai puțin plăcute în viață. Momente din care am învățat, care m-au modelat.

Citește și:

Dar nu doar datorită acestora sunt omul care sunt azi. Ci și datorită celor frumoase și a oamenilor care mi-au fost alături la bine și la rău. Ideea acestei campanii (n.r. – “Redescoperă iubirea cu Dana Nălbaru“, lansată în 2018) nu a venit ca o nevoie de a mă exprima eu în vreun fel în fața celorlalți. A venit în urma mesajelor primite din partea celor care mă urmăresc. Aceste mesaje aveau un element comun. Și  anume faptul că cei care îmi scriau doreau să știe: Cum sau ce am făcut pentru a-mi găsi echilibrul emoțional?

M-am gândit la această întrebare. Am descompus în minte părți din trecutul meu și mi-am analizat evoluția. Pentru a putea oferi un răspuns cât se poate de obiectiv. Apoi, am pornit pe acest drum, cu Redescoperă Iubirea. În ideea în care poate sunt mai mulți oameni care au nevoie de un sprijin, de înțelegere, de un sfat”.

Dana Nălbaru: “Viața poate fi frumoasă”

Citește și:

Ai declarat de curând că ai trimis în lume videoclipul cinematic regizat de Dragoș. Și că îți e foarte drag, pentru că vorbește despre o perioadă foarte delicată din viața noastră. Și anume, bătrânețea. Mai spui că ai început cu bătrânețea pentru că ți se pare că iubirea la bătrânețe este cea mai încercată. În România, sau peste tot în lume? “<“Uitarea” este primul videoclip, a urmat apoi <Drama> și vor mai urma două – cele care vorbesc despre iubirea în adolescență și copilărie.

Da, am început cu Uitarea pentru că mi se pare cea mai grea etapă din viața unui om și datorită societății în care trăim, societate care nu încurajează neapărat ideea unei vieți lipsită de griji la bătrânețe. Nu știu dacă peste tot în lume e la fel, nu trăiesc în altă parte. Dar știu sigur că văd în jurul meu bătrîni care nu își permit să fie fericiți. Oameni pentru care viața a devenit doar o așteptare a morții. Ori eu cred că viața poate fi frumoasă și plină de iubire și veselie. Chiar dacă ai ajuns la vârsta a treia”.

Speranța există

Este România, în momentul de față, o țară pândită de pericolul de a suferi de handicap emoțional? “Cred că e speranță, că stăm mai bine decât alte țări. Dar dacă lăsăm lucrurile să evolueze în această direcție și nu ne vom ajuta unii pe alții…Există un mare risc de a ne pierde, da”. Ce vrei și ce nu vrei de la viață? “Ce vreau eu? Vreau să fiu sănătoasă iar acest lucru îl doresc pentru toată lumea. Începând cu copiii mei. Vreau să văd cât mai puțină suferință și vreau să văd mai multă iubire. Mai multă sinceritate. Mai multă bucurie. Ce NU vreau? Păi, nu vreau să uit vreodată cine sunt!”

Mesaj pentru societatea de azi

Ce mesaj ai avea pentru societatea românească de azi? “Societatea e formată din oameni și, oricât de nasol ar suna pentru unii, eu îmi aduc aminte cu plăcere. De momentele în care băteam la ușa vecinilor dacă rămâneam fără ceapă, pe vremea lui Ceaușescu. Nu spun ca a fost ușor sau că asta ar trebui să se mai întâmple. Vreau să spun că îmi plăcea acea unitate între oameni, care, probabil, se născuse din lipsuri… O încredere mai mare în cel de lângă tine, o relaxare, mai multe zâmbete necondiționate. Asta aș recomanda în ziua de azi”.

Ai fost implicată și ești în tot felul de campanii de ajutorare, în general cu copii: din familii defavorizate, copii cu afecțiuni complicate și așa mai departe. De ce continui să faci acest lucru și de ce l-ai început? “Eu nu gândesc că trebuie să ajut pe cineva pentru ceva…pur și simplu o fac. Așa îmi vine să fac. E ce simt”.

Ce faci iarna aceasta? “Iarna aceasta este plină pentru mine. O serie de episoade Redescoperă Iubirea. Apoi niște interviuri video, în care voi avea invitați oameni normali, care au fost încercați de viață. Și care au reușit să rămână optimiști, constituind astfel un exemplu pentru cei de lângă ei. Apoi, tocmai am lansat un CD cu muzică de iarnă și o carte cu povești pentru copii. De asemenea, lucrez la organizarea unui turneu național Redescoperă Iubirea, turneu pe care îl programez de ceva timp. Dar, toate la timpul lor…”.