Este zi de doliu în teatrul și filmul românesc, odată cu dispariţia actriței Florina Cercel care de-a lungul unei cariere impresionante a umplut săli de spectacole datorită talentului său.

Decesul actriței a lăsat un imens gol în sufletele tuturor. Printre ei se numără și maestrul Virgil Ogășanu, colegul ei de facultate, de scenă și prieten bun, care a mărturisit în exclusivitate pentru Libertatea care a fost ultima convorbire dintre Florina Cercel și el pe WhatsApp.

„Știam că avea probleme de sănătate, avea deplasări cu piesa «Gaițele» și acuza o oboseală, voia să ajungă la spital să vadă ce are. I-am spus că îi doresc multă sănătate, iar ea mi-a răspuns: „Te sărut, maestre! Ai răbdare că am să vin și eu la tine pe terasă, la sfârșitul lunii iulie, să bem un vin românesc!”, a povestit, pentru Libertatea, Virgil Ogășanu.

Citește și: Ramona Bădescu: „Sunt într-o exclusivitate dedicată băiețelului meu!”

Boala incurabilă de care suferea a împiedicat-o să își ducă planul la bun sfârșit. De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, aflase diagnosticul, unul crunt… Atunci, „S-a închis în ea, nu a mai lăsat în preajmă decât familia și pe cei foarte apropiați. I-a gonit pe toți cei care veniseră să o vadă spunându-le: „Lăsați-mă în pace că vreau să plec!”. Diagnosticul era clar, ea era un om deștept, rațional! E o pierdere mare pentru teatru, pentru noi, colegii, am trăit împreună toate etapele profesiei, ne pleacă încă un partener important! Dumnezeu să o odihnească acolo unde îi este locul”, a adăugat, îndurerat, maestrul Virgil Ogășanu.