Cutremur total în Rusia! În urma discursului despre starea națiunii al președintelui Vladimir Putin, guvernul Federației Ruse a demisionat. Putin la-a propus premier pe Mihail Mişustin, directorul Fiscului.

Dimitri Medvedev, premierul Rusiei, a declarat miercuri că guvernul pe care îl conduce va demisiona pentru a-l lăsa pe președintele Vladimir Putin să facă schimbările consiotuționale pe care le dorește.

Cutremur total în Rusia! Vladimir Putin a propus, în discursul despre starea națiunii, organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani.

Citește și: Guvernul de la Londra da lovitura! Cum vor fi afectati romanii de Brexit

Medvedev a preluat conducerea executivului în mai 2018, la două luni după realegerea lui Putin ca preşedinte.

Putin a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani.

Principală măsură anunţată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii şefului guvernului pe care preşedintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de şeful statului.

Cu toate acestea, Vladimir Putin, al cărui actual mandat se încheie în 2024 şi care conform legislaţiei în vigoare nu are dreptul să candideze din nou, a subliniat că Rusia trebuie să fie în continuare condusă de un sistem prezidenţial.

Citește continuarea…