Decizia a fost luată deja și va fi aplicată în cel mai scurt timp. Mai mult decât atât, autoritățile vor să schimbe și percepția față de această țară.

Guvernul Olandei a decis ca numele acestei țări să fie schimbat. Aceasta se va numi Netherlands, adică Țările de Jos.

Motivația acestei schimbări e dată de faptul că Olanda reprezintă numai două provincii, Olanda de Nord și Olanda de Sud, și nu statul în integralitatea sa, arată ziarul The Guardian.

Pe de altă parte, arată sursa citată, discuțiile pe tema aceasta sunt mai vechi. Guvernul a discutat atât cu autoritățile locale, cu oamenii de afaceri, dar și cu industria turistică, despre noua denumire a țării. Se pare că există un consens în noul plan.

Citește și:

Nu în ultimul rând, Guvernul dorește ca țara să fie cu totul altfel percepută de acum înainte, având în vedere că imaginea sa nu se bucură de cele mai pozitive elemente. De exemplu, unii o asociază cu consumul de droguri, alții cu așa-numitul District Roșu din Amsterdam.

„Vrem să prezentăm Olanda ca o țară deschisă, inventivă și incluzivă. Ne-am modernizat abordarea”, spune un expert al Ministerului Afacerilor Externe.