Rămân deocamdată zvonurile. Anume că președintele Camerei Deputaților ar fi convins-o aseară pe Viorica Dăncilă să demisioneze azi din fruntea PSD.

După întâlnirea pe care a avut-o cu șefa PSD, Marcel Ciolacu a scris următorul mesaj pe propria pagină de socializare :

”Am vorbit în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri.

Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin.

Vreau să spun cât se poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă.

Citește și: Teodor Melescanu, anunțu despre demisie. Este scandalul momentului

A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă.

A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate.

PSD este în continuare un partid puternic, a scris Marcel Ciolacu.

Azi însă lucrurile încep să capete contur. Zvonurile, deocamdată, vorbesc. Așa cum arată portalul www.digi24.ro, Marcel Ciolacu ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să-și dea demisia, azi.

Tot aseară, potrivit aceleiași surse, Marcel Ciolacu s-a întâlnit, la Parlament, cu președinții a peste 30 de organizații județene ale PSD.

Întâlnirea de la Parlament a fost după discuția lui Ciolacu cu Dăncilă.

Ca atare, Ciolacu i-ar fi informat pe colegii lui că azi Viorica Dăncilă va demisiona din fruntea partidului.

Dar nu numai atât. Discuțiile de aseară, de la Parlament, au mers mult mai departe. Anume ca întreaga conducere a PSD să se retragă azi, în ședința Comitetului Executiv.

În aceste condiții, va fi format un mecanism de conducere colectivă, în fruntea căruia ar putea fi Marcel Ciolacu, președinte interimar al partidului, până la viitorul Congres.