Cutremur în politică! Un politician celebru se revoltă. I-a pus gând rău președintelui, după ce i-a retras decorația. Acesta a spus că „ (….) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin”.

Cutremur în politică! Adrian năstase, fostul premier al României, a anunțat la TV că îl va chema în instanță pe Klaus Iohannis, după ce i-a retras decorația. Renumitul politician a făcut o plângere împotriva președintelui ales de români. Mai mult, acesta a catalogat „meschin” gestul lui Iohannis.

Cutremur în politică! E vorba de un gest discreționar

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordara sau retragerea decorațiilor. (….) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta incheiem un capitol care mă deranjează”, a afirmat Adrian Năstase, la România TV.

Menționăm că președintele Klaus Iohannis a semnat pe 11 decembrie 2019 decretele privind retragerea decorațiilor celor care au condamnări penale. Printre aceștia se află mai mulți politicieni: Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Mircia Muntean și Ionel Manțog, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Adrian Năstase este un politician social-democrat român, fost profesor de drept public internațional. Timp de doi ani a fost ministru de externe al României din partea FSN, apoi președinte al Camerei Deputaților, din partea PDSR, respectiv PSD. Între decembrie 2000 și decembrie 2004 a fost prim-ministru al României.

La alegerile prezidențiale din 2004 a fost candidatul PSD la funcția de șef al statului. În al doilea tur de scrutin a fost învins de Traian Băsescu.

Pe 15 martie 2006 a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților în contextul unor acuzații de corupție. La alegerile legislative din 2008 a obținut un nou mandat de deputat, în colegiul uninominal Mizil din județul Prahova, din partea PSD.

În anul 2012 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, iar în 2014 a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian.