Cum vede Klaus Iohannis situația după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani

Klaus Iohannis spune că o implicare mai mare a NATO în Orientul Mijlociu ar fi oportună în planul securităţii, dar şi al reconstrucţiei, de care România este interesată. Şeful statului a vorbit despre agravarea situaţiei din regiune la o conferinţă de presă la Cotroceni.

Cum vede Klaus Iohannis situația: Tensiunile recente din Orientul Mijlociu sunt relevante şi pentru securitatea Europe

Preşedintele a declarat că tensiunile recente din Orientul Mijlociu sunt relevante şi pentru securitatea Europei, nu doar pentru actorii implicaţi direct. Președintele a mai spus că România şi interesele sale nu au fost direct afectate de evoluţiile din ultima vreme, şi nici militarii săi prezenţi pe teren.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

În același context, șeful statului a precizat că, în astfel de situaţii, ţara noastră se coordonează permanent cu partenerii din Uniunea Europeană şi NATO, în special cu SUA. România susţine integritatea, unitatea şi suveranitatea Irakului.

Klaus Iohannis a salutat şi recentul apel al preşedintelui american, Donald Trump, privind o implicare mai mare a NATO în Orientul Mijlociu. Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că lupta antiteroristă trebuie să continue şi a îndemnat la calm, reluarea dialogului şi respectarea angajamentelor asumate, informează RRA.