Postul nu înseamnă doar a te abține de la o serie de lucruri să le spunem lumești, de la mâncăruri pân la fapte ori gânduri.

Un preot ne învață că mai trebuie să ne abținem și de la altceva, acum, în era digitalizării, a Internetului, a rețelelor de socializare.

”Tineretul ar trebui să țină post de la rețelele de socializare, ne răpesc destul de mult timp din viața noastră.

Și eu am o rețea de socializare, și personală, și a parohiei, însă caut în această perioadă doar să dau informații ce țin de post”, a scris preotul Jean Ion, paroh al bisericii Sfântul Vasile din Constanța.

Citește și:

Ca atare, părintele ne îndeamnă să fim mai atenți, în Post, ce scriem, ce fotografii postăm, în general ce mesaje transmitem într-o perioadă care ar trebui să fie dedicată întoarcerii la sine, arată portalul www.observator.tv.

Sursa citată arată că îndemnul preotului merge și spre ideea de a lăsa de-o parte telefoanele și Internetul măcar în timpul Postului.

Ceea ce, scriu jurnaliștii, e cam greu în era aceasta a digitalizării, când se știe că un tânăr, mai ales, petrece, în medie, patru ore pe zi în fața telefonului. Ca să nu mai vorbim și de calculator…