Cum să te speli corect pe mâini. Pentru a preveni transmiterea noului virus, medicul Adele McCormick a explicat care sunt cele mai eficiente mijloace prin care ne putem proteja și ce putem face pentru a nu răspândi bacteriile, informează BBC.

Adele McCormick, medic la Universitatea din Westminster, explică cum este corect să te speli pe mâini cât mai eficient, astfel încât răspândirea virușilor să tindă spre zero.

Care sunt pașii de urmat:

Udăm mâinile, apoi luăm săpunul și îl frecăm în palme până se formează un strat. Ulterior spălăm spatele palmelor, pe rând, apoi palmele împreună pentru a ne curăța bine între degete. Continuăm cu vârful degetelor în călușul palmei, apoi degetul mare. Din nou frecăm palmele, apoi încheieturile și spatele palmelor din nou.

Atenție! Cum să te speli corect pe mâini și cum să împiedicăm contaminarea de pe robinet

Citește și: Adevarul despre Coronavirus! Raed Arafat: "Nu are tratament"

Clătim săpunul cu apă, ne ștergem cu un prosop de hârtie, apoi folosim prosopul de hârtie pentru a închide robinetul. În acest fel, împiedicăm contaminarea de pe robinet. La final, aruncăm prosopul de hârtie la gunoi.

În filmulețul video de mai jos puteți vedea, sub lumina ultravioletă, că nu mai există bacterii pe mâinile sale după o spălare corectă.