Nimic nu se compară cu două ouă ochiuri mâncate la micul dejun. De aceea, este foarte important să ştim cum se gătesc corect ouăle. Marii bucătari folosesc trucuri pe care trebuie să le cunoşti și, mai mult, să le și încerci.

Poți sparge ouăle într-o tigaie ca şi cum ai vrea să le prăjeşti, numai că în loc de ulei, pune nişte apă. Ca rezultat vei obţine ouăle perfecte cu gălbenuş lichid.

Presară puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouăle sau alte alimente care se lipesc și nu vei mai avea această problemă.

Celebrii bucătari au mai dezvăluit un truc folosit de ei în bucătării. dacă vrei şniţele cât mai crocante, pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.

Citește și: Oul, vedeta meniului de Craciun! Nutritionist: "Pune bila lenesa la treaba"