Cum poți reîncălzi cartofii prăjiți în așa fel încât să rămână la fel de apetisanți.

De ce prin răcire cartofoi își schimbă gustul?

De îndată ce un aliment prăjit începe să se răcească, apa din interior se mută către crustă și alimentul devine foarte moale, iar încercările de a reîncălzii cartofii în cuptorul cu microunde nu ajută foarte mult în ceea ce privește gustul și textura, iar a-i prăji din nou înseamnă a le mai adăuga ulei, deci și mai multe calorii, rezultatele fiind mediocre.

Secretul reâncălzirii cartofilor prajiți

Cum poți reîncălzi cartofii prăjiți și să-și păstreze savoarea. Cel mai bun  mod de a reîncălzi cartofii prăjiți este să-i bagi în aparatul de făcut gofre sau în sandwich maker. Astfel vei obține din nou cartofi cât se poate de crocanți și vei mai folosi aparatul pe care oricum, trebuie să recunoști, l-ai cumpărat mai mult din impuls, nu de nevoie. Prin acest procedeu vei elimina hidratarea inutilă și vei crea cartofi crocanți, cu o textură similară cu a unei crochete de cartofi.

Citește și: Scapi de kilograme mancand cartofi prajiti! Un nutritionist spulbera toate miturile

Tot ceea ce trebuie să faci este să încălzești aparatul la cea mai mare temperatură, să iei o mână de cartofi și s-o pui în mijlocul plăcilor metalice din interior apoi să închizi clapeta. Cartofii sunt gata când încep să aibă mici pete sau dungi maro și trebuie consumați imediat, fiind recomandat un pic de sos picant sau maioneză.