Cum poate fi UCIS coronavirusul? Prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, a divulgat cea mai sigură metodă de a sta departe de coronavirus. 

Prima metodă sigură este spălatul mâinilor! Care sunt celelalte recomandări ale profesorului Streinu Cercel:

Cum poate fi UCIS coronavirusul? Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte 

„Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute; Acoperiți-vă gura și nasul când tușiți sau strănutați. Strănutați sau tușiți în pliul cotului.

O măsură de bun simț, pentru a nu-i îmbolnăvi și pe ceilalți. În momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile și puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Nu vă atingeţi ochii , nasul si gura cu mâinile;

Nu luaţi medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul; Nu există dovezi științifice care să ateste că medicamentația antivirală are efect împotriva coronavirusului. Covid-19 este un virus, nu „trece” cu antibiotic.

Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool; Dezinfectanții care ucid Covid conțin clor, înnălbitori, solvent, etanol 75%, acid paracetic și cloroform.

Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul in care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave; OMS recomandă folosirea măștilor de protecție doar atunci când suspectați că sunteți contaminat cu noul coronavirus. Folosirea măștii fără alte măsuri de protecție este egală cu…aproape zero!

Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase; OMS a declarat că persoanele care primesc colete din China nu sunt în risc de contaminare cu coronavirus, deoarece acesta nu trăiește mult pe suprafețe”.

Citește continuarea…