}

Cum oprești căderea părului: șase metode sănătoase și ieftine

Cum oprești căderea părului: șase metode sănătoase și ieftine
Cum oprești căderea părului: șase metode sănătoase și ieftine
Autor:

Este firesc ca părul să cadă, însă prea mult căzut într-o perioadă mai scurtă poate genera neplăceri la nivelul podoabei capilare, de la greutatea în aranjare a părului până la chelire.
Totul de la regimul alimentar până la modul de îngrijire a părului poate contribui la o podoabă capilară frumoasă sau, dimpotrivă, la căderea părului. Există însă câteva metode prin care poți să oprești căderea părului sau, mai exact, reducerea numărului de fire căzute în mod natural din cap.

Iată șase metode sănătoase, simple și ieftine prin care poți să încetinești procesul de cădere a părului.

Masează-ți scalpul

Masajul scalpului stimulează celulele vii și circulația sângelui și îndepărtează celulele moarte care uneori riscă să le „asfixieze” pe cele vii. Masajul scalpului trebuie efectuat cu gentilețe, cu buricul degetelor, niciodată cu unghiile pentru a nu irită pielea capului. Începe de la frunte și continuă până la ceafă. Astfel îți îmbunătățești irigarea cu sânge a vaselor de sânge de pe scalp, fapt care stimulează și creșterea foliculilor de păr. O data sau de două ori pe săptămâna ar trebui masat cu delicatețe scalpul cel puțin 10-15 minute.

Perie-ți părul cu grijă

Peria sau pieptanul pot face mai mult rău decât bine dacă ai obiceiul să tragi de păr pentru a-l descurcă. Acțiunea de a trage de păr afectează rădăcinile și poate duce la pierderea permanență a firelor de păr, nu doar la fragilizarea și ruperea lor. Perie-te corect pe cap începând cu vârfurile părului și urcând încet spre rădăcini, descurcând cu delicatețe fiecare secțiune a părului fără a trage de el.

Ai grijă când lucrezi pe părul ud

Părul ud este cel mai fragil, așadar trebuie să acționezi și cu mai multă delicatețe atunci când lucrezi pe părul ud. Spre exemplu, dacă îți descurci părul după ce te dai cu balsam sau masca de păr, asigură-te că această a acționat cel puțin 10 minute și abia mai apoi încep să descurci părul lent cu degetele sau cu o un pieptan cu dinții foarte rari, niciodată cu o perie sau pieptan cu dinții foarte deși
Citeste continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X