evzmonden.ro Web analytics

Cum faci cel mai bun CHEC DE MERE GLAZURAT

Cum faci cel mai bun CHEC DE MERE GLAZURAT
Cum faci cel mai bun CHEC DE MERE GLAZURAT

Cum faci cel mai bun CHEC DE MERE GLAZURAT

Ingrediente necesare:
280 g faină
100 g fulgi de ovaz
180 g zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
un praf sare
120 ml ulei floarea soarelui
2 oua
150 g iaurt grecesc
esenta de vanilie
6 mere

Ingrediente pentru glazură:
150 g zahar pudra
3 mere

MOD DE PREPARARE:
Intr-un bol se combina ingredientele uscate, cu exceptia zaharului (faina, fulgii de ovaz, sarea, scortisoara si praful de copt). Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mica.
Separat, mixeaza zaharul cu uleiul, ouale, merele rase si esenta de vanilia.
Combina ingrediente uscate in ingredientele umede folosind o spatula. Pune aluatul intr-o tava de chec sau cozonac, unsa și tapetată cu hartie de copt.
Checul se coace în cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute.
Se rad cele 3 mere ramase, iar din sosul obtinut se amesteca cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se obține consistenta de glazura. Daca glazura este prea apoasa, mai adauga zahar pudra; daca e prea uscata, adauga 1-2 lingurite de apa.
Glazura se toarnă deasupra checului ajuns la temperatura camerei si se mai ține la rece până în momentul servirii.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X