Cum arata farfuria de slabit! Mihaela Bilic, nutritionist, a explicat pe pagina sa de socializare cum putem calcula portiile de carbohidrati/fainoase.

„Exemplu de calcul pentru porțiile de carbohidrați / făinoase

– humus cu crackers și legume = farfurie de îngrășat

– supă cremă de cartofi cu praz = farfurie ideală

– somon la grătar cu ciuperci și rucolla = farfurie de slăbit”, a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Cum arată farfuria IDEALĂ?

Jumătate conține legume (50%), un sfert (25%) conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon

Cum arată farfuria DE SLĂBIT?

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Făinoasele dispar cu desăvârșire. Ce se întâmplă dacă procentul de amidon depășește 25% din farfurie? Atunci aceea va fi o farfurie DE ÎNGRĂȘAT, potrivit nutriționistului.

https://www.instagram.com/p/B738z99pO0l/