Constantin Vaeni, unul dintre exponenţii generaţiei de cineaști ai anilor ‘80, spune că în cinematografia noastră, de după revoluție,  nu sunt deloc o notă realistă binevenită, expresiile vulgare și scenele de nuditate excesivă, așa cum se justifică „prea-tinerii regizori”, pentru că ”nu se poate să te duci pe ecran cu să-ți fac și să-ți bag”.

Regizorul, Constantin Vaeni, a povestit pentru EVZ.TV, în emisiunea online ”Puterea cuvantului”, chinurile de patru ani și jumătate prin acre a trecut pentru a termina și de a face să vadă lumina ecranului filmul ”Drumeț în calea lupilor”, inspirat de tragedia asasinării marelui savant Nicolae Iorga, film pe care l-am început în 1986.

Citește și: Teo Trandafir, despre fostul ei coleg Mircea Badea: „Am petrecut o perioadă de coşmar...”

Ce și-ar dori să facă regizorul Cosntantin Vaeni

Am vrut, și aș vrea și acum și câte zile am, să ecranizez romanul Zahei Orbul, al lui Vasile Voiculescu. Au vrut și alți colegi. E o carte fabuloasă. Dacă americanii aveau un asemenea roman rupeau planeta cu ce film puteau să facă. La noi nici dracu nu se mai gândește azi la ecranizări. De ce? Pentru că regizorii nu mai citesc. Știți replica „cititul mă adoarme”, din serialul TV de comedie „Tanța și Costel”, al lui Ion Băieșu, e fix așa, e greu cu cititul. Și totul pleacă din școală, ne se mai face școală.