CTP, despre cazul fetiței de 11 ani din Dâmbăvița! Celebrul gazetar a vorbit, într-un interviu acordat pentru Digi 24, despre cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița ucisă de un bărbat din Olanda.

Mihaela Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița, a fost găsită fără suflare pe un câmp, după 48 de ore de căutări, destul de departe de locul din care a fost răpită, spun anchetatorii. Fetița prezenta urme de violență pe corp. Joop Visscher, olandezul de 47 de ani care este suspectat că a răpit-o și ucis-o pe Mihaela, s-a sinucis.

Gazetarul CTP a comentat acest eveniment șocant, seara trecută, la Digi 24:

Citește și: Un cunoscut prezentator TV a declanșat avalanșa de critici la adresa lui CTP: „Cătușele, pe lângă un instrument de tortură...”

„E greu să-ți menții luciditatea și spiritul analitic în astfel de cazuri care se succed pe bandă rulantă în România, în clipa de față. Mă întrebam de ce o fi venit ucigașul ăsta olandez acum în România, a fost acum 2 ani, acum 3 ani.

Probabil s-a gândit văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, a fost ucigaș. Apoi, a fost și politist pentru că le-a răspuns cu amabilitate domnilor polițiști români care l-au sunat, pe aeroportul din Amsterdam, putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, le-a spus foarte amabil că a fost în România, în Gura Șuții. Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeaspa fiind una care nu putea fi dată în România, și așa prea blândă.

A mai rămas ceva de făcut organelor din România? Da. V-am spus ce aveam asigurant atunci când va mai fi omorât un copil. Ce avem asigurată e reconstituirea. O să aveam reconstituiri făcute la fix.

După cum vedeți, ni se dau amănunte, se coroborează imagini, toată lumea e foarte savantă. Auzim o frază de la șeful Poliției Române, altul decât cel din cazul Caracal, acel Vasilescu, care spune la un moment dat, când am vorbit cu olandezul la telefon: Nu aveam nicio suspiciune asupra lui. Aveau un cerc de 3 suspecți, între care și acesta. Pentru un polițist aici funcționează prezumția de vinovăție. Toți suspecții din cercul respectiv sunt presupuși vinovați până la proba contrarie. Cum poți să spui: Nu aveam nicio suspiciune asupra acestui indidvid? Cum poți să spui așa ceva, ca polițist? Poliția trebuie să-și schimbe titulatura, să devină Asociația căutătorilor de cadavre, că asta fac.

Ați vorbit de prima intervenție a polițistului care s-a apucat să aducă laude polițiștilor. Să știți că pentru mine nu a fost o surpriză, am trăit suficient ca să știu asta, când orice ștab din perioada comunistă avea 3 reflexe. Când se întâmpla ceva de rău, prima măsură era mușamalizarea prin orice mijloace. Dacă totuși catastrofa nu poate fi ascunsă, atunci comunicarea se începea cu o lungă expunere de realizări în domeniu și se încheia cu constatarea că lucrurile puteau să stea mult mai rău dacă nu era partidul. Nu mai menționez faptul că niciodată, nici cu gândul, nu putea fi vorba de recunoașterea și asumarea vreunei părți de vină. Exact acest algoritm l-a urmat, în anul de grație 2019, acel homuncul despre care vorbeam.

Ceea ce este îngrozitor este că pe măsura ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atactori prind curaj în loc să se teamă de Poliția Română, reformată, condusă acum de domnul Fifor.”