Cristian Tudor Popescu: “Simona Halep a pus șaua pe nărăvașa Cori Gauff”

„Aș spune că Simona Halep a pus șaua pe nărăvașa Cori Gauff. Este o nouă victorie tactică strălucită” a Simonei, dupa cea cu Viktoria Azarenka, a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu, la scurt timp dupa ce sportiva  s-a calificat în sferturi la Wimbledon 2019 invingand-o pe Cori Gauff, tanara considerata senzatia actualului turneu londonez.

„Simona, așa cum speram, așa cum așteptam, a tratat meciul cu tânăra și incontestabil talentata Cori Gauff cu seriozitate, fără niciun pic de aroganţă, neconsiderând că trebuie să primească nişte puncte cadou de la adversara ei pentru simplul fapt că ea este Simona Halep. Aş spune că Simona a pus şaua pe nărăvaşa Cori. Pentru că este o nouă victorie tactică strălucită a Simonei după cea cu Azarenka. Dacă în meciul cu Azarenka, Simona a forţat-o pe agresiva bielorusă să greşească, trimiţându-i mingi liftate, mai înalte, dar lungi în același timp și Azarenka s-a bătut încercând să câștige puncte directe pe astfel de mingi, cu Cori Gauff decizia tactică a Simonei a fost opusă, aș putea spune: de câte ori a avut ocazia, a atacat ea. A lovit riscant, a ales să schimbe prima direcţia de joc, să lovească mai tare, decisiv și în felul acesta nu a lăsat-o pe Cori Gauff să ia inițiativa, i-a respins tentativele de a controla jocul cu un echilibru deosebit apărare-atac”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Drama Andreei Marin! Vedeta este devastata: „Dacă închid ochii, o simt fizic!”

În opinia lui CTP, sportiva a jucat un meci solid din punct de vedere psihic și tactic. Un singur aspect nu a fost pe placul gazetarul la Simona Halep: serviciul, pe care trebuie sa si-l mai imbunateasca.

Simona Halep va juca în compania lui Shuai Zhang, jucătoare din China, care ocupă locul 50 WTA, o jucătoare pe care CTP o consideră dificilă. Întrebat dacă o vede în finală pe Simona Halep, mai ales în condițiile în care liderul mondial Ashleigh Barty a fost eliminată, Cristian Tudor Popescu a spus că niciodată nu trebuie să facem astfel de profeții și predicții, nici măcar să nu pomenim. Deocamdată Simona Halep are de jucat un meci în sferturi, a comentat CTP.