Declarație ȘOCANTĂ, făcută de Cristian Tudor Popescu, despre vizita făcută în casa ceaușiștilor, NEINVITAT!

Declarație ȘOCANTĂ, făcută de Cristian Tudor Popescu, despre vizita făcută în casa ceaușiștilor, NEINVITAT!
Declarație ȘOCANTĂ, făcută de Cristian Tudor Popescu, despre vizita făcută în casa ceaușiștilor, NEINVITAT!
Autor:

 

Declarație ȘOCANTĂ, făcută de Cristian Tudor Popescu, despre vizita făcută în casa ceaușiștilor, NEINVITAT! În urmă cu trei ani, în cadrul emisiunii Avocatul Diavolului de la Europa FM, Vlad Petreanu si jurnalistul au discutat pe seama nostalgiei fata de Nicolae Ceausescu.

Cristian Tudor Popescu, un  inginer care s-a făcut remarcat, după 1989, ca scriitor, filmolog, jurnalist la ziarul Adevărul, în vârstă de 62 de ani, și-a amintit un episod pe care l-a trăit în perioada ceaușistă, mărturisind în premiera “cum am fost în vizită la Nicolae Ceaușescu acasă, neinvitat.”

“E adevarat, neinvitat. Pe 22 decembrie la pranz, am ajuns pana in poarta televiziunii romane cu grupul de manifestanti, impreuna cu Mircea Dinescu si Ion Caramitru. Ei au intrat in televiziune, eu nu pentru ca am un sentiment ucigator al ridicolului. Televiziunea nu mi-a placut niciodata, nu-mi place nici astazi.

Dar, mai mult, voiam sa ma duc acasa la Ceausescu. Am facut dreapta si am intrat in Orasul Interzis, in Primaverii, impreuna cu prietenul meu Serban, Dumnezeu sa-l odihneasca.

nicolae ceausescu

Am ajuns la casa lui Ceausescu, era un soi de domeniu de fapt, lung si portita de intrare era mica, ingusta, cu o ghereta. In ghereta nu mai era nimeni, in schimb in fata portii era un ins in civil care se plimba de colo colo. Evident pazind obiectivul.

Eram exact pe muchia dintre doua epoci la pranz, atunci. Noi ne-am uitat la respectivul, el s-a uitat la noi, noua ne era frica ca ne impusca, lui deja nu-I mai era foarte moale ca simtea ca placile tehtonice ale istoriei se misca.

Asa ca am ramas uitandu-ne unii la altii. Situatia a fost deblocata de Serban cu o inspiratie de geniu, i-a zis securistului “am dori sa vizitam”si, parca eliberat, s-a dat la o parte “poftiti”.

ctp si vlad petreanu

Am ajuns in bucatarie. Pe masa era un fel de sote cu carne, o farfurie inceputa si, langa ea ceva ce m-a izbit mai tare decat mortii de cu o seara inainte, din decembrie de la universitate: un pepene verde taiat.

Am avut senzatia ca vad un cap omenesc acolo, decapitat, pe masa.

Multi poate dintre ascultatorii Europa FM nu-si dau seama ce insemna cand, taranii veneau saptamanal cu sacii sa ia paine de la oras, sa vezi un pepene rosu pe masa.Un baiat a deschis frigiderul si au cazut de acolo portocale si mandarine, alt ins cu niste ochelari subtiri a strigat “nu mancati nimic, nu atingeti nimic sa vada lumea ce avea aici”.

Mai departe pe un culoar, un panou incadrat pe care erau numere de telefon scurte, dar numerele erau asa Tovarasul Nicu, Tovarasa Zoe, Tovarasul Valentin. Ceea ce mi s-a parut minunat si de neuitat.

Mai departe, un tiganus cu piranda lui gasisera un tort si voiau a manince din el. Si in clipa in care voiau sa manince, eu care aveam obsesiile mele – ma gandeam ca Ceausescu trebuie sa fi lasat ceva sa ne omoare – ii spun “ba si daca e otravita?!”. A ramas cu gura cascata la mine …. Asta a fost vizita mea la casa lui Nicolae Ceausescu in 22 decembrie.”, a mărturisit atunci celebrul jurnalist.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

  • Ce vrajeala ieftina , a intrat si el cu japca , din curiozitate sau pt ciordeala , la fel ca tiganusul cu piranda lui . Ca doar nu si astia au cerut voie la cel care pazea , nu mai spun ca tot el spune ca erau destui pe acolo . Manevra bashita !

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X