Toată lumea știe că CTP este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști din România, însă, cu toate acestea, puțină lume știe detalii despre viața sa personală.

Jurnalistul este foarte discret în ceea ce privește viața sa personală, dar se știe că el are doi copii: pe Tudor Popescu, fiul cel mare, și pe Cristian Popescu, fiul cel mic.

Tudor Popescu are 30 de ani și este pasionat de muzică. El are o firmă de producție audio-video, cu succes în lumea filmului. A  fost editor de sunet în producţia cinematografică „Tenis”în care joacă printe alţii actorul Andi Vasluianu şi a făcut parte din distribuţia filmului „Sunday Morning”.

Citește și: Un cunoscut prezentator TV a declanșat avalanșa de critici la adresa lui CTP: „Cătușele, pe lângă un instrument de tortură...”

Despre Cristian Popescu, fiul cel mic, nu se știu prea multe detalii, în afară de povestea din vara lui 2012, cu Bacalaureatul.

La acea vre,me, Matei nu a putut da bacalaureatul, pentru ca avea două corigențe, apoi a picat în toamnă, după ce a luat 3.1 la matematică. Fiul lui CTP nu a dat BAC-ul anul următor, ci în 2014, când a luat examenul cu media generală 6.36.

Despre acest aspect, jurnalistul spunea că a fost al doilea moment când s-a simțit fericit în viață.

„Al doilea a fost cand fiul meu cel mic, Matei, a luat 6,80 la matematica, la Bacalaureat, dupa trei ani de chinuri. Mi se face pielea de gaina cand ma gandesc.

Trei ani de zile pana cand si-a luat Bacul, pana cand s-a hotarat. Si am muncit cu el vreo cinci luni. Acel 6,80 mi se pare echivalentul teoremei Hamilton-Cayley, perla algebrei liniare.

A fost al lui, 6,80 ala, l-a luat pe bune, a facut el exerciţiile respective si si-a luat Bacalaureatul”, a marturisit CTP, într-un interviu acordat pentru pressone.ro.

După acest episod, celebrul gazetar făcea o declarație curioasă despre copii, la o emisiune difuzată de postul de televiziune Digi 24.

„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit.

Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Jurnalistul a dat ca exemplu Finlanda, unde nivelul de trai este ridicat, pensiile sunt mari, astfel că, în opinia sa, finlandezii nu au nevoie de copii care să aibă grijă de ei la bătrânețe.