Dacă e să începem cu concluzia, se poate spune că președintele s-a descurcat mai mult decât onorabil. E părerea gazetarului Cristian Tudor Popescu.

Ceea ce a părut de-a dreptul penibilă, în opinia jurnalistului, a fost povestea legată de casca pe care ar fi avut-o Iohannis în ureche.

Gazetarul, care a vorbit pentru postul Digi 24, consideră că președintele a fost spontan și a știut să răspundă rapid și concis la toate întrebările, chiar și la cele mai complicate.

„A fost o dezbatere eficientă, întrebările care i s-au pus președintelui au fost în majoritate nu de complezență, au fost întrebări țintite, unele chiar incomode, n-a fost ceva formal.

Citește și:

A așteptat să-i pună întrebări toată lumea, toți cei care au vrut au putut să pună întrebări, chiar două.

Unii au pus chiar trei. A fost o dezbatere utilă. O întâlnire cu alegătorii la televizor, cu jurnaliștii ca întrebători. Utilă, edificatoare pentru alegători.

Eu nu l-am mai văzut pe președinte de mult vorbind liber.

N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva.

Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citește și:

Există însă și o parte mai puțin bună a conferinței de presă de aseară a lui Iohannis.

„Trebuie să spun și ceva de rău de președinte, momentul cu doamna Kovesi. Bine măcar că n-a mințit acolo.

M-am înfiorat puțin înainte, zic dacă spunea: nu, nu i-am cerut demisia, avea o mare problemă cu mine.

Însă a ales să spună că aceste convorbiri nu sunt destinate publicității. Ceea ce este o fugă politică, se practică în loc de răspuns”, a conchis jurnalistul.