Creștinii ortodocși și greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan! Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ştefan, primul martir creştin.

Ștefan era unul dintre cei şapte diaconi aleşi de apostoli după înălțarea lui Iisus Hristos la cer. Diaconii aveau sarcina de a ajuta la împărțirea bunurilor pe care creștinii din prima comunitate întemeiată la Ierusalim le aveau în comun.

Creștinii ortodocși și greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan. Cartea “Faptele Apostolilor” din Noul Testament spune că Ștefan făcea minuni și semne mari

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Ștefan, pe lângă spiritul practic necesar împlinirii eficiente a lucrării sale, avea și talent oratoric. Cartea “Faptele Apostolilor” din Noul Testament spune că Ștefan făcea minuni și semne mari în popor și îi atrăgea pe mulți la credința creștină. Succesul lui i-a deranjat pe conducătorii evreilor.

Doamne, nu le socoti lor păcatul…

L-au arestat pe Ștefan și l-au judecat în Sinediu, l-au găsit vinovat de blasfemie și l-au condamnat la moarte prin lovirea cu pietre. Paginile scripturii spun că în timp ce primea loviturile Ștefan se ruga așa: Doamne, nu le socoti lor păcatul.
Sfântul Ștefan este primul martir creștin, deschizând un șir lung de oameni care și-au mărturisit credința în cursul istoriei cu prețul vieții.