Covârșitor este mesajul pe care părintele Dan Damaschin îl transmite României, acum, cu o zi înaintea Crăciunului.

Părintele Dan Damaschin este misionar în cadrul Spitalului Clinic Universitar de Obtetrică și Ginecologie din Iași, totodată Președintele Asociației ,,Glasul Vieții”.

Preotul a transmis prin intermediul portalului www.dcnews.ro un mesaj adresat tuturor românilor, acum, în preajma Crăciunului, de a-și reaminti adevărata semnificație a acestei zile extraordinar de importantă a anului.

Crăciunul nu este nici prilej de petreceri, nici de goana după mâncare sau după cadouri. Crăciunul înseamnă cu totul altceva. Iată deci învățăturile părintelui Damaschin :

Citește și: Maria Ghiorghiu, previziune halucinanta: VINE IISUS HRISTOS !!! IISUS HRISTOS TRIST!

”Mesajul de Crăciun ar trebui să cuprindă, în primul rând, un îndemn la adresa tuturor românilor, marea majoritate creștini botezați în biserica Domnului Hristos, despre ce înseamnă ziua de Crăciun.

De fapt, noi sărbătorim ziua Lui Dumnezeu, care nu presupune nimic altceva decât să ne deschidem inima.

Să ne apropiem cu drag și emoție de Dumnezeu, care i-a chipul Domnului Iisus. Să răspundem într-o mică măsură, dacă nu putem într-o mare măsură, la marea dragoste cu care El ne copleșește.

Ne doare, nu doar pe noi ca preoți, pe sfinți și pe Hristos, să vadă faptul că sărbătoarea Crăciunului a fost efectiv pervertită într-o sărbătoare a unui moș caraghios, unde e important cât de împodobit și încărcat este un arbore pus în piață, în casă sau chiar în biserică, din păcate.

Din păcate, sunt importante petrecerile pe la companii unde se bea și se mănâncă pentru că s-a muncit anul acesta și mai puțin ceea ce ne face să ne bucurăm cu adevărat de Crăciun, și anume printr-o rugăciune frumoasă, printr-un post ținut cu smerenie, o colindă adevărată, veritabilă, tradițională, nu o caricatură importată chitarizată, greu de auzit.

Dacă vom petrece Crăciunul așa cum se cuvine, precum ne-au învățat înaintașii, bunicii, părinții noștri, vom pricepe și noi cât de importantă este Nașterea Lui Dumnezeu ca prunc în această lume.’ a menționat părintele Dan Damaschin.

Să luăm aminte că Iisus a schimbat structural umanitatea!

Dacă până la el, erau apreciați războinicii și zeii, Iisus ne demonstrează clar, negru pe alb, faptul că ceea ce se permanentizează în lumea aceasta și se înveșnicește, nu este gloria, ci smerenia, bunătatea și neprihănirea.

Vrem să fim celebri, vrem să fim veșnici, să căutăm la Iisus în iesle.

Vom înțelege că nu avem sărbători fericite, ci avem un Crăciun binecuvântat și frumos de Nașterea Lui Hristos!”, a spus părintele Damaschin.