evzmonden.ro Web analytics

Cozonac PUFOS! Ingredientul secret pe care gospodinele din Ardeal îl folosesc

Cozonac PUFOS! Ingredientul secret pe care gospodinele din Ardeal îl folosesc
Cozonac PUFOS! Ingredientul secret pe care gospodinele din Ardeal îl folosesc

Cozonac PUFOS! Ingredientul secret pe care gospodinele din Ardeal îl folosesc

Ingrediente necesare pentru cozonac ardelenesc

  • esență de rom
  • esență de vanilie
  • 350 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 10 lingurite cacao
  • 500 g nucă măcinată
Pentru umplutură aveți nevoie de următoarele ingrediebnte
  • coaja de la o lămâie și de la o portocală
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 lingurita sare
  • 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 litru lapte
  • 10 linguri zahăr
  • 50 g drojdie uscată
  • 6 ouă
  • 1 kg făină
  • 1-2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 gălbenuș pentru uns

Mod de preparare

Se cerne făina şi se lasă la temperatura camerei 3-4 ore împreună cu celelalte ingrediente. Se separă ouăle iar uleiul se încălzeşte 5-10 minute. Laptele călduţ şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, cu drojdia şi se lasă la dospit acoperit cu un şervet.

În bolul cu făină, se adaugă restul de zahăr, gălbenuşurile frecate cu sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi de portocală, drojdia dospită şi albuşurile bătute spumă.
Toate ingredientele se amestecă până se obţine o cocă nici prea vârtoasă, nici prea moale. Se adaugă lapte dacă e prea tare şi apoi se frământă 30 de minute adăugându-se uleiul, câte puţin. După ce s-a încorporat tot uleiul, se acoperă şi se lasă la crescut o oră sau chiar mai mult.

Între timp, se pregăteşte crema de nucă. Se amestecă nuca măcinată şi coaptă cu zahărul şi cu laptele fierbinte. Se adaugă o esenţă de vanilie şi 2-3 picături de rom, coaja de lămâie şi cacaua. Crema se lasă la temperatura camerei. Se ung tăvile cu unt din abundenţă. Se împarte coca în două părţi şi se întind. Se umplu cu crema de nucă şi se rulează. Se aranjează în tavă una lângă alta şi se mai lasă 20 de minute la crescut. Se ung cu galbenuş şi se coc la aceeaşi temperatură.

Poftă bună!

Sursa: unica.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X