Coronavirus. Un medic renumit trage un semnal de alarmă. Acesta a explicat care sunt cei mai vulnerabili pacienți la coronavirus. Nimeni nu a spus asta până acum.

Coronavirus. Medicul Alexandru Rafila a explicat de ce copii de până la 10 ani nu contactează virusul ucigaș. Riscul real intervine doar în cazul vârstnicilor, de peste 70-80 de ani, unde mortalitatea este de 15 la sută, avertizează specialistul, conform antena3.ro

Vârstnicii peste 70-80 de ani ajung să aibă forme complicate

”OMS a publicat un studiu laborios făcut în China care arată că mortalitatea este mare acolo unde există o transmitere mare în colectivitate. Acolo unde transmiterea e mai redusă, mortalitatea e sub 1 la sută. Copiii de până la 18 ani și tinerii fac forme cu gravitate medie cel mult. Iar mortalitatea nu există până la vârsta de 10 ani și e foarte redusă până la 18 ani”, a concis medicul.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

”Persoanele adulte fac o infecție în formă ușoară sau medie, iar vârstnicii peste 70-80 de ani ajung să aibă forme complicate într-un procent foarte mare, cu o mortalitate de 15%”, a mai precizat Alexandru Rafila.