Traian Băsescu a ieșit la atac. Traian Băsescu a făcut o analiză critică la adresa autorităților române în legătură cu noul virus. Fostul președinte spune că măsurile de prevenție pentru răspândirea coronavirusului au fost aplicate cu întârziere de către autorități.

„Le consider slabe și luate și cele care s-au luat ieri și azi sunt târzii. În astfel de situații se acționează extrem de dur de la bun început. Avem mii dacă nu zeci de mii de români care au revenit în țară din Italia și acest lucru a fost tratat în primă fază cu deplină neglijență. Nu s-au introdus măsurile aspre în timp util. Vom avea o epidemie în circa două luni”, a concis fostul șef de stat, Traian Băsescu.

Traian Băsescu a ieșit la atac: școlile și facultățile ar trebui închise pentru a nu lăsa „copiii victime unor programe prost aplicate”.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

”Mi-a duc aminte acum circa o lună, la un post de televiziune, am fost întrebat ce ați face cu avioanele din Italia. Am spus: nu le-aș pune scară și le-aș trimite înapoi. Aș fi închis școlile imediat, cea mai mare crimă ar fi să lăsăm copiii victime unor programe prost aplicate atunci când este vorba de o potențială epidemie.”

Mai mult, ca măsură de prevenție, Traian Băsescu a declarat că ar fi închis total metroul din București: „Aș fi închis metroul”, a spus fostul președinte, la Digi 24.

Reamintim că Raed Arafat a spus când va fi perioada de vârf a coronavirusului în Romțânia.

Secretarul de stat la Ministerul de Interne, Raed Arafat a făcut un apel pentru toți românii care doresc să revină în România, în perioada sărbătorilor pascale.

Citește continuarea…