Coronavirus: Numărul deceselor a crescut. Se intensifică masurile de prevenire a raspandirii virusului

În China măsurile de prevenire a răspândirii virusului se intensifică, deoarece capacitatea de propagare a sporit. Anunțul a fost făcut de directorul Comisiei Naţionale pentru Sănătate.

Autorităţile de la Beijing au amânat redeschiderea şcolilor, restricţiile de călătorie se înmulţesc şi devine obligatorie purtarea unei măşti de protecţie. Ultimul bilanţ arată că au murit 56 de persoane, din cele aproape 2 mii infectate în China.

În ce priveşte răspândirea bolii pe glob, mai există 31 de cazuri, în 7 ţări asiatice, 4 în Australia, 2 în Statele Unite şi 3 pe continentul european, în Franţa.

Despre noul Coronavirus şi cât de periculos este!

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Ce este noul coronavirus, care sunt simptomele, cât de îngrijoraţi trebuie să fim? La toate aceste întrebări a răspuns prestigiosul cotidian britanic The Guardian, pe baza informaţiilor transmise de autorităţile chineze şi a dovezilor ştiinţifice.

Aşadar, este un virus nou, necunoscut până acum, provine de la animale, la fel ca SARS şi MERS, şi cauzează pneumonia.

A fost botezat temporar 2019-nCoV

Care sunt simptomele? Tuse severă, febră şi dificultăţi de respiraţie, iar în unele cazuri organele vitale cedează.

Antibioticele nu sunt de niciun ajutor, nici antiviralele pentru gripă. Cei bolnavi trebuie internaţi în spital, acolo unde pot primi suport pentru plămâni şi alte organe, iar recuperarea lor depinde de capacitatea proprie a sistemului umanitar.

Trebuie să ne îngrijorăm? Dacă nu am călătorit în China sau dacă nu am avut contact cu o persoană care a venit de acolo, nu.

Deocamdată nu este există un vaccin, dar tulpina virusului a fost izolată de cercetătorii chinezi, ceea ce este un prim pas pentru crearea unuia.

Medicul francez care tratează primele cazuri apărute în Europa, la Bordeaux şi Paris, spune că infectarea cu noul Coronavirus pare mai puţin gravă ca cea cu SARS- Sindromul respirator acut sever, care a făcut 750 de morţi în 2002.

Medicul a mai spus că deocamdată riscul unei epidemii în Europa este foarte îndepărtat. Şi medicii chinezi spun că noul Coronavirus nu este la fel de puternic ca SARS, dar avertizează că se propagă cu rapiditate, deoarece are o perioadă de incubaţie ce poate să ajungă până la două săptămâni, iar infectarea poate avea loc în timpul acesteia, aşadar chiar înainte de apariţia simptomelor, potrivit RRA.