Italia a anunţat că este printre primele ţări care au reuşit să izoleze noul coronavirus, cu speranţa creării unui vaccin în câteva luni. Eforturi pentru găsirea antidotului au mai anunţat Statele Unite, Israel şi Australia.

Datorită acestui rezultat, există, potrivit ministrului sănătății, Roberto Speranza, multe oportunități ca acest virus să fie studiat, înțeles și de a verifica mai bine ce se poate face pentru a opri extinderea sa, iar în maxim trei luni, să se realizeze un vaccin.

Cei doi turiști chinezi contaminaţi se află în continuare sub observație în cadrul institutului, în vreme ce se așteaptă rezultatele testului de depistare a acestui virus pentru alți 23 de cetățeni din China internați la Spallanzani.

Citește și: România a trecut pragul de un milion de doze de vaccin anti-COVID administrate

Astăzi, la Roma va ajunge și primul zbor cu 80 de italieni repatriați din Wuhan, care vor rămâne în carantină pentru 15 zile într-o structură militară. În condițiile în care din cauza traficului aerian suspendat dintre cele două țări, aproximativ 3.000 de turiști chinezi sunt blocați în aeroporturi la Roma și Milano, Autoritatea Națională pentru Aviația Civilă – ENAC – va organiza, tot astăzi, cinci curse spre China.

O altă măsură a executivului italian este aceea de a bloca vizele pentru China, vize care ar putea fi acordate numai din motive familiale sau în cazuri de urgență, transmite Rador.