Coronavirus. Israel raportează mai multe cazuri confirmate de infectii cu noul coronavirus

În Israel, sunt 15 cazuri confirmate de infecţii cu noul coronavirus. Autorităţile au anunţat astăzi măsuri suplimentare pentru prevenirea răspîndirii virusului care poate fi letal.

Coronavirus. Toţi israelienii care vin din Franța, Germania, Elveția, Spania și Austria intră automat în izolare. Aceste țări se adaugă la lista precedentă, în care sunt incluse, între altele, China, Coreea de Sud, Thailanda, Hong Kong, Singapore, Macao. Premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul sănătății, Yakov Litzman, au anunţat într-o conferință de presă extinderea restricțiilor pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului letal.

Citește și: Coronavirus. Traian Băsescu a ieșit la atac: „Cea mai mare crimă ar fi să lăsăm copiii victime...”

De asemenea, toți israelienii care participă la conferințe Internaționale vor necesita izolare. Oamenii trebuie să se abțină de la strângerea mâinii și să respecte igiena personală. Conferința de presă a avut loc după ce s-a stabilit că alte sute de israelieni rămân în carantină acasă. Un tânăr infectat cu coronavirus a participat la un meci de fotbal, la un stadion din Tel Aviv.

1.150 de elevi de la Liceul Brenner sunt în carantină acasă, după ce a fost confirmată infectarea unui elev. Vor intra în izolare profesorii, personalul liceului şi chiar șoferii de autobuze care au intrat în contact cu tinerii.