Coronavirus închide bisericile?  Pentru a limita răspândirea noului virus în România, autoritățile i-au măsuri drastice. Până unde vor ajunge restricțiile în cazul în care situația epidemiologică va deveni acută? Coronavirus închide și bisericile? La această întrebare a răspuns, înntr-o intervenție telefonică, la Medika TV, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a menționat că instituția pe care o reprezintă nu va lua o asemenea decizie, ci Guvernului României.

Mai mult, acesta a făcut și un apel la cei care prezintă simptomatologie specifică infecției cu coronavirus să nu îi expună pe cei din jur, venind la slujbele religioase, potrivit sursei citate.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Reprezentantul Patriarhiei Române a mai arătat că, în cazul în care Guvernul va dispune restricții pentru activitatea din biserici, bisericile nu se închid, ci se vor suspenda slujbele religioase și celelalte manifestări cu participarea unui public numeros.

”Nimeni nu poate opri pe cineva să vină la biserică, dar dacă ne poziționăm în cel mai negru scenariu, cel al unei epidemii majore, al unei calamități, dacă va exista o lege a Guvernului României, de suspendare a tuturor manifestărilor publice, fie și cu caracter temporar, va fi un caz fără precedent în istoria țării noastre, se vor suspenda aceste întâlniri inclusiv la nivelul bisericilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.