Coronavirus. De ce copiii sunt ”ocoliți” de virusul ucigaș? Conform unor date oficiale, epidemia de coronavirus din China a ucis peste 900 de persoane, însă copii sunt feriți de această afecțiune. Care este cauza? Un celebru medicvine cu o explicație fermă.

Printre cazurile semnalate se află și doi bebeluși infectați cu noul virus ucigaș, numit numit 2019-nCoV, însă dintre cei diagnosticați cu coronavirus, foarte puțini sunt copii, conform unui articol publicat pe data de 5 februarie în publicația Journal of the American Medical Association.

Specialiștii nu înțeleg fenomenul, însă Dr. Andrew Pavia, șeful diviziei de Pediatrie, Boli Infecțioase, de la Universitatea din Utah, vine cu o explicație.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Nu înțelegem pe deplin fenomenul – poate fi explicat prin diferențele între răspunsul sistemului imunitar la copii, comparat cu cel al adulților”, a declarat pentru Live Science Dr. Andrew Pavia.

„O ipoteză ar fi răspunsul imunitar congenital, prima linie de apărare împotriva patogenilor. Celulele acestui sistem reacționează imediat la invadatorii străini. Dacă răspunsul imunitar dobândit prin naștere este mai puternic la copiii expuși la virusul 2019-nCoV, aceștia pot lupta cu infecția mai eficient decât adulții, prezentând simptome mult mai blânde”, a mai precizat Dr. Andrew Pavia, potrivit perfecte.ro.